Saçlara Parlaklık Veren Bamya Maskesi

Saçlara Parlaklık Veren Bamya Maskesi

Saçlarınızın her zamankinden daha parlak olmasını istiyorsanız bamya maskesini uygulayabilirsiniz. Kimyasal bir madde içermeyen bu maske sayesinde daha parlak saçlar elde etmeyi başarabilirsiniz. Bamya ile saç maskesi yapmak istiyorsanız ilk önce yatay olarak bamyaları dilimlemelisiniz.

Daha sonra dilimlediğiniz bamyaları kaynaması için uygun ısıya bırakmalısınız. Kaynattığınız bamyaların soğumasını bekledikten sonra birkaç damla limon ekleyerek işleme devam edebilirsiniz. Banyo yaptıktan sonra elde ettiğiniz bu suyu durulama suyu olarak kullanabilirsiniz.

Her banyodan sonra bamya suyunu kullanırsanız saçlarınız bir süre sonra canlılık ve hacim kazanmaya başlayacaktır. Saç diplerinizin beslenmesini de sağlayan bamya maskesi parlaklık elde edebileceğiniz en güvenilir yöntemler arasındadır.

Parlaklık Veren Bamya Maskesi Tarifi

1 bardak kadar suyun içerisine yatay olarak kestiğiniz 8-10 adet kadar bamyayı yerleştirin. Düşük ateşte yapışkan bir kıvama gelene kadar kaynatma işlemini sürdürün. Ateş içerisinden aldığınız bamyaları 1-2 damla lavanta ya da nane yağı damlatarak soğuması için bekletin.

Ufak ve ince bir tül kullanarak karışımın süzülmesini sağlayın. Süzdüğünüz karışımı şişeye doldurun. Saçınızı her zamanki normal şampuanınız ile yıkadıktan sonra elde ettiğiniz karışımı bir krem şeklinde uygulayın. Uygulamadan sonra 5 dakika kadar bekleyin ve su ile durulayın.

Saç Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saçlarınızın sağlıklı olmasını istiyorsanız haftada en az iki defa yıkamalısınız. Sık sık saç yıkadığınız zaman ise saçlarınızın kurumasına ve zarar görmesine sebep olabilirsiniz. Saçlarınızı yıkarken mümkün olduğunca ılık su kullanmalısınız.

Aşırı sıcak su kullandığınız zaman saçlarınızı ve saç köklerinizi yıpratmaya başlayabilirsiniz. Yıpranmış saçlarınız söz konusu ilse haftada 1 defa sirkeli su ile yıkamayı deneyebilirsiniz. Dört ölçek kadar su içerisine yarım ölçek sirke koyarak karıştırın ve saçlarınıza uygulayın.

Saç kremi kullanmak istiyorsanız, saç kremini kullanırken saç diplerinize bu kremi değdirmemeye çalışmalısınız. Sadece saç uçlarınıza bu karışımı sürdüğünüz zaman saç kreminden daha yüksek verimlilik elde edebilirsiniz.

Saç diplerinize saç kremini çok fazla temas ettirdiğiniz zaman saç köklerinizin tıkanmasına ve saçlarınızın dökülmesine istemeden de olsa sebep olabilirsiniz.

Saça Zarar Vermeden Rengi Nasıl Değiştirilir? başlıklı bir önceki yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

telefon whatsapp whatsapp telefon

© 2019 Atrium Paris Kuaför

This site is registered on wpml.org as a development site.